mstore A legnépszerűbb Xiaomi & Ecosystem termékek az mStore webáruházban.

2018 óta lett divat az androidos telefonok között, hogy az ujjlenyomat olvasó a kijelző alá kerül. Ez csak az AMOLED-es telefonokat érinti, ám már azok közül sem mindet, hiszen pont a Xiaomi kínálatában találunk olyan modellt, aminél az említett panel ellenére az oldalsó bekapcsológombban van a szenzor. A gyártó viszont sokkal többre készül.

Levédettek ugyanis egy különleges képernyőre vonatkozó szabadalmat. A leírás szerint a felhasználó lényegében bárhová helyezheti az ujját a kijelzőn, a biometrikus szenzor akkor is képes lenne felismerni a felhasználóját. Akárhogy is nézzük, ez óriási előrelépés lenne, hiszen valljuk be, az újkori megoldások néha lassabbak, mint a régi fizikai formában látottak.

A működési elv a következő: a kapacitív érintőképernyő és az AMOLED kijelző között infravörös fények kerülnek elhelyezésre. Amikor a felhasználó megérinti a megjelenítőt, a kapacitív terület ezt érzékeli, az ott található infrafények pedig felgyulladnak és megvilágítják az ujjbegyet, leolvassák a kontúrokat és az egyedi vonalakat. Ezeket az információkat pedig azonnal továbbítják az ujjlenyomat-olvasó szenzorhoz, ami engedélyezi a belépést, már ha egyezik a minta a telefonban találhatóval. Ezzel pedig kényelmesebbé és gyorsabbá is válik a folyamat, hiszen nem kell mindig kitapogatni/megszokni, hol van pontosan az érzékelő.

mStore

mStore Lurdy Ház
(1097 BP, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
mStore Debrecen
(4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
mStore Szeged
(6724 Szeged, Londoni krt. 3.)
Webshopwww.mstore.hu
FacebookmStore
InstagrammStore
YouTubemStore